Reiselivsmedarbeider

2+2

Mennesker

Hvilke interesser bør jeg ha for å passe som Reiselivsmedarbeider?

Glad i mennesker, problemløser


Passer ikke dette for deg?. Du kan tipse en kompis eller venninne som du mener passer til dette.

Hvordan blir jeg Reiselivsmedarbeider på båt?

Først må du gå 2 år på videregående skole;

1. år: Vg 1 Salg, service og reiseliv
2. år: Vg 2 Salg og reiseliv

Deretter må du gå 2 år som lærling i lærebedrift, før du avslutter med en fagprøve. Som lærling får du lønn i læretiden. Du kan lese mer om lærlingordningen her. www.maritimefag.no


Hvor kan jeg jobbe som Reiselivsmedarbeider?

Du kan jobbe som reiselivsmedarbeider på store passasjerferger og cruiseskip. Med fagbrev som reiselivsmedarbeider kan du selvsagt også jobbe på hotell og andre overnattingssteder på land. Store bedrifter med mange kunder har også behov for reiselivsmedarbeidere.

Hvordan ser fremtiden ut for en reiselivsmedarbeider på båt?

Det er behov for flere reiselivsmedarbeidere i tiden fremover, både i Norge og på båter som går til utlandet. Vi bor i et land med fin og flott natur og mange opplevelser som turistene vil se og besøke, til det trengs det passasjer- og cruise skip. Og disse båtene trenger flere reiselivsmedarbeidere!

Hva gjør en resepsjonist på båt?

Når du jobber ombord i et cruise skip så er passasjerene dine gjester. Det er deg de møter først og det er derfor viktig at du ønsker velkommen dem velkommen på en skiskkelig måte. Din jobb er å dele ut nøkler, gi informasjon om båten og hvor de skal bo. Det er flere resepsjonister på jobb så du er ikke alene. Du møter mennesker som er på reise og ferie så du bør være god på småprat. Og du må kunne litt om hvor båten går og hva slags aktiviteter og tilbud som finnes for gjestene. Du må være behjelpelig med å spore opp bagasje som har blitt forsinket. Og du må også håndtere klager fra gjestene og finne gode løsninger.

Hvilke krav stilles til meg?

Utover det som kreves i absolutt alle yrker; at du møter opp når du skal og gjør jobben din på en skikkelig måte, stilles det krav til å gjennomføre grunnleggende sikkerhetsopplæring for sjøfolk, du må ha generelt god helse. Dette er lovpålagte krav for alle som vil jobbe på båter og det kreves helseattest fra en sjømannslege.

Kan jeg ta mer utdanning etter jeg har blitt resepsjonist?

Selvfølgelig. Du kan blant annet bli hotellsjef, det er de som styrer og bestemmer alt for å drive et helt hotell.

Det er mange andre valg også innenfor den maritime bransjen hvis du velger å gå på fagskole, høyskolen eller på universitetet etter at du har fått fagbrev som respsjonist. Du finner mye god informasjon om muligheter på nettsiden Maritim Karriere.

Lurer du på noe?

Spør oss Send en e-post

Hos oss er det som regel Kjersti som vil svare deg. Hun jobber vanligvis mellom kl 0800 og 1600. Dersom du spør etter kl 1500 kan det hende at du må vente til neste dag før du får svar.